top of page

Hoe het allemaal begon

Begin 2017 kreeg Julie, toen twee jaar, vanuit het niets de diagnose leukemie. Plots veranderde haar zorgeloze kindertijd in een dagelijks gevecht tegen kanker. Eén van de bijwerkingen van deze vreselijke ziekte is dat ze gedurende de behandeling haar haren verloor. Vrij snel gingen we op zoek naar hoedjes om haar hoofd te beschermen, aanvankelijk tegen de zon, later ook om te slapen als het kouder werd.

Julie is een vrolijke, levenslustige meid die houdt van speelse, kleurrijke dingen. In de eerste plaats zochten we een mutsje dat ze zou aanhouden, het mocht niet kriebelen. In de klassieke winkels vonden we niet wat we zochten. Uiteindelijk zijn we zelf aan de slag gegaan.  
 

Het resultaat is fantastisch: vrolijke, speelse en comfortabele mutsjes voor kleine meisjes met grote zorgen en stoere jongens met bange hartjes. Meer dan eens hebben we leuke reacties gekregen! 

JolieJulie vzw

Wanneer ouders geconfronteerd worden met een zwaar ziek kind, is de eerste bekommernis het medische traject dat moet afgelegd worden. Bij elke stap in het ziekteproces borrelen nieuwe zorgen en vragen op. Met JolieJulie willen wij één van die zorgen wegnemen. 


Op het moment van haarverlies hopen wij met een speels en kleurrijk mutsje kindjes en hun ouders op te vrolijken. Dankzij de verschillende kleuren en modellen die wij ontwerpen, kan het mutsje een deel worden van de dagelijkse garderobe. Het mutsje kan ook dienen als slaapmutsje waardoor niet alleen het hoofd maar ook de dromen 's nachts zacht en warm worden gehouden. We streven in alles wat we doen naar comfort en duurzaamheid. Het mutsje moet aanvoelen als een tweede huid. Hierbij opteren we voor met zorg gekozen stoffen en werken samen met vrijwilligers die het beste van zichzelf geven. 

Onze opbrengsten worden volledig terug geherinvesteerd in het maken van de mutsjes.

Over schenken en verkopen

We beogen elk kind in behandeling in het kinderziekenhuis UZ Gent, UZ Antwerpen en UZ Leuven minstens één mutsje te kunnen schenken. Hierbij doen we een beroep op de sociale dienst van het kinderziekenhuis. Zij kunnen de mutsjes op het gepaste moment ter beschikking stellen aan de kinderen.

We verkopen onze mutsjes ook via onze webshop. Vele kinderen hebben meer dan één mutsje nodig, maar voorlopig hebben we nog niet de ruimte om, naast het eerste mutsje, ook alle volgende mutsjes te schenken. Ooit willen we dat punt bereiken. De opbrengsten van de webshop gebruiken we om nieuwe mutsjes te maken en elk kind dat het nodig heeft een eerste mutsje te schenken, maar hopelijk ook om geleidelijk aan te kunnen groeien. Zo willen we op termijn uitbreiden naar de andere universitaire centra en ziekenhuizen in België en Nederland om nog meer kinderen en ouders te bereiken.

OverSchenkenEnVerkopen

Bedrijven met een hart

Alle duwtjes in de rug zijn meer dan welgekomen. Wij kunnen rekenen op een aantal bedrijven die ons project een warm hart toedragen. Een grote dankjewel namens de kinderen, ouders en het team van vzw JolieJulie.

BedrijvenMetEenHart
Logo Soldeur
Logo wild van stof
Logo Frigro
logo_BENAMEZ.jpg
logo_CERA.jpg
logo_FILOU.jpg
Logo Dupont's kookboetiek
logo_DEGRYZETINE.jpg
logo_OCKIER.jpg
logo_KIWANIS.jpg

Nog meer weten?

Zit je nog met vragen over onze werking? Misschien heb je wel een opmerking of een idee om ons project nog beter te doen slagen. Aarzel dan zeker niet om dit via info@joliejulie.org of het contactformulier aan ons door te geven.

bottom of page